top of page
חיפוש

סדר בפוכים, שמיכות וכריות

  • eylonkab
  • 19 ביוני 2020
  • זמן קריאה 1 דקות




בטריפוליטאית לשמיכת פוך קוראים אואראן, סבתא שלי למדה עברית כשעלתה לארץ אבל על המילה הזו לא ויתרה ושיבצה אותה במשפטיה כמו מילים אחרות וכך הרווחתי כמה מילים בערבית לובית לתפארת.

טוב, אני מאלו שגם בקיץ הכי חם ישנה עם שמיכת פוך( כמובן עם מזגן ), המשקל שלה עוזר לי להירדם . אבל יש אנשים שבקיץ רוצים לאחסן את השמיכות העבות, אם זה שלהם או של האורחים שלהם כולל כריות, איך עושים זאת?

ישנן שתי שיטות: גלגול או כיווץ

שיטת הגלגול מתאימה למדפים בארון, נגלגל את השמיכות והכריות ונדחוף אותן לרוחב המדף.

שיטת הכיווץ מתאימה במידה ואנו נדרשים לאחסן את השמיכות והכריות מתחת למיטה בארגז שטוח.

כאן נשתמש בשקיות ״ space bags״ מהן ניתן לשאוב את האוויר.

פעם, תפרו כריות מבד בצבע ורוד כהה ומילאו בנוצות. מדי פעם מצאה לה נוצה דרך החוצה דרך סדק קל בין התפרים ואני אהבתי למשוך אותן ולהביט בהן.

רוב הכריות היום תפורות מבד לבן וממולאות בחומר סינטטי כלשהו.

לא מזמן ניגשתי לרכוש לבני הבית כריות חדשות, כשהגעתי לחנות הציעו לי מגוון רחב של כריות עם קשת מחירים שהדהימה אותי ( לא חשבתי שמחירה של כרית בודדת יכולה להגיע לאלף שקלים ).

ולמה בכלל לדבר על כרית?

כשאנו ישנים ומשעינים את ראשינו על כרית, היא מצידה סופגת הכל, את החום שלנו, הריח, הזיעה, הרוק, מעט איפור( למי שלא ניקה לפני השינה ), לכלוך, שומן מהשיער וכד׳.

כל כמה זמן אתם מכבסים את הכרית?

כל כמה זמן אתם מחליפים את הכרית בחדשה?

אני לא מדברת על הציפית שמצפה את הכרית, אלא על הכרית עצמה.

היום ראיתי שגם בסופרמרקט אפשר למצוא כריות שינה למכירה, בחירת הכרית זה עניין אישי וכל אחד יודע מה מתאים לו, עבה, קשה, רכה, דקה, עם נוצות, סינטטית, אורטופדית, מספוג ......

ספרו לי איך זה אצלכם ונחכים יחד.



 
 
 

コメント


bottom of page